Sander van Houten van VvE-beheerder SH Vastgoed kende Jan Wijnhof nog uit het verleden en had recent al wat kleine reparatieopdrachten met Jan gedaan. Toen Sander door de VvE Bergsingel 207-293 te Rotterdam werd benaderd om de bouwbegeleiding van het schilderwerk op te pakken, stond Wijnhof Vastgoedonderhoud dan ook zeker op zijn netvlies.

Fijn werken met één contactpersoon

De gevraagde opdracht voor het 40 appartementen en 4 bedrijfsruimten tellende gebouw was wellicht in geld niet van grootse omvang, maar de werkzaamheden logen er niet om. Reden voor Sander om een weloverwogen beslissing te nemen voor wat betreft de partijen die mee mochten doen in het offerte traject. Sander: ”Wijnhof Vastgoedonderhoud is geen bedrijf met 40 medewerkers en dat heeft voor-, maar ook nadelen. Uiteindelijk wogen de voordelen om Wijnhof Vastgoedonderhoud mee te laten schrijven in het offertetraject toch het zwaarst. Het is gewoon fijn om in het gehele traject slechts één contactpersoon te hebben. Het gun-traject was in deze opdracht geen winnende factor, wel de prijs. In dit geval was de offerte van Wijnhof Vastgoedonderhoud prijstechnisch gunstig en kon het advies aan de VvE worden uitgebracht om de werkzaamheden aan te besteden aan Wijnhof Vastgoedonderhoud.” Het weer zat tijdens deze opdracht niet mee. Ook bleek dat de vooraf gesignaleerde houtrot op meer plekken aanwezig was waardoor de werkzaamheden langer duurden. “Dat proces had wellicht wat sneller gekund, maar kwaliteit moest de hoofdprioriteit blijven en het resultaat zegt genoeg.

Uiteindelijk waren er bij de oplevering helemaal geen opleverpunten. Een unicum!” aldus Sander. Een vlekkeloos verlopen opdracht dus? “Er zijn natuurlijk altijd wat kleine dingetjes, maar het was ook een grote opdracht. Door de omvangrijke houtrotwerkzaamheden was het af en toe wat hectisch, omdat timmerwerk en schilderwerk deels tegelijkertijd moesten doorlopen. Maar al met al zijn zowel de VvE als ik erg tevreden over het eindresultaat. Sander besluit resoluut: “Of ik nog eens met Wijnhof Vastgoedonderhoud in zee ga? Absoluut!”