Soms kan het eenvoudig gaan. Iemand van de VvE zag tijdens een wandeling met de hond Wijnhof Vastgoedonderhoud in de buurt bezig met schilderwerk. Henk van Zwienen van VvE De Groene Hoogte: “Hij heeft Jan Wijnhof toen aangesproken en kreeg een visitekaartje van hem. Vervolgens hebben ze een afspraak gemaakt voor een offerte.”

Het houtwerk van 64 patiowoningen in de Zoetermeerse wijk Oosterheem moest worden gelakt. “De aanpak van Wijnhof was direct prettig. Jan komt heel vakkundig over, en hij stuurde een nette offerte met een gunstige prijs. Uit de drie opgevraagde offertes hebben we daarom voor Wijnhof gekozen.

Ook heel positief was dat Jan niet zomaar aan de slag ging. Hij heeft eerst met verffabrikant Sigma ter plaatse bekeken wat de beste oplossing voor het mooiste resultaat zou zijn.” De hoge temperaturen tijdens het schilderwerk afgelopen zomer vormden nog een flinke uitdaging. Toch heeft dat geen nadelige invloed gehad op het resultaat. Tijdens de werkzaamheden is een adviseur van Sigma tweemaal langsgekomen voor inspectie en een positieve rapportage. “Dat gaf ons een heel prettig gevoel, en nog meer zekerheid over de hoge kwaliteit”, aldus Van Zwienen.

Ook over de communicatie van Wijnhof tijdens het schilderwerk is de VvE zeer te spreken. “Jan is een vriendelijke man, hij meldde zich altijd netjes vooraf bij alle bewoners, en hij informeerde iedereen goed over de voortgang.” Van Zwienen besluit: “Tijdens onze recente VvE-vergadering spraken alle eigenaren nog eens uit dat ze heel blij zijn met het eindresultaat.”