Leon en Jan kenden elkaar nog niet, maar na een eerste kennismaking bij een gezamenlijke relatie was er een klik. “Goede samenwerking valt of staat met het elkaar gunnen van een kans en ik gunde hem die kans”, aldus Leon van der Pol van Seventeen One Interiors.

Seventeen One Interiors is een bureau voor interieurontwerp dat staat voor unieke leef- of werkomgevingen met een volkomen eigen identiteit. “Kwaliteit en levensduur staan voorop en dat was naast de persoonlijke klik ook direct de zakelijke link met Jan Wijnhof. Jan is heel goed georganiseerd en heel netjes. Zijn bedrijf straalt vertrouwen uit en dat is ook voor mij van belang.

Uiteindelijk blijf ik het aanspreekpunt voor mijn opdrachtgevers dus als er geen goed werk geleverd wordt dan is het ook schadelijk voor mijn eigen reputatie. Ons eerste project was aan de Boompjes. Een bedrijf wat begon met een kantoor in een bedrijfsverzamelgebouw en inmiddels het hele pand bezit. De entree was daardoor een loze ruimte geworden. Seventeen One Interiors werd ingeschakeld om de nietszeggende entree om te toveren tot een representatieve receptie met naastgelegen kantoor.

Daar heb ik Jan toen bij betrokken voor het schilderwerk. Er komen zoveel aspecten kijken bij zo’n opdracht en voor mij is het belangrijk dat ik erop kan vertrouwen dat alles is opgenomen in de offerte en dat er geen meerwerk komt. Dat ik dan in realisatie op derden kan vertrouwen en mij kan bezighouden met mijn eigen expertise. Met Jan kan dat. Zijn offertes zijn altijd heel netjes, duidelijk uiteengezet én compleet, wat het voor mij makkelijker maakt om toe te lichten aan mijn opdrachtgevers.

Het leuke van een dergelijke samenwerking is ook dat je van elkaar kunt leren. Op dit moment gaan Jan en ik aan het werk bij een groep particulieren in de Fenixloft op Katendrecht. Een herontwikkelingsproject van Heijmans waarbij mij gevraagd is om de kopers te inspireren met mogelijke indelingen. Uit die sessies zijn diverse opdrachten gekomen. Ik kan erop vertrouwen dat Jan niets over het hoofd zal zien. Wat ik ook fijn vind is dat Jan het ook gewoon allemaal voor je regelt. Weinig mensen zijn nog flexibel, maar Jan belt met de meubelmaker als er een oplossing nodig is en regelt een stukadoor zodat hij zeker weet dat zijn schilderwerk van de juiste kwaliteit is. Dat zijn de kleine details van mijn puzzel die dan in elkaar vallen. Als er een stukje uitvalt en anders wordt dan valt de puzzel uit elkaar.

Jan Wijnhof neemt verantwoordelijkheid en dat ontzorgt mij enorm. Wij hebben samen lol in het werk en delen de passie voor mooie materialen en afwerkingen dat is natuurlijk ook heel belangrijk. En hoe leuk is het dan, dat uiteindelijk de rol ook eens omgedraaid is en dat Jan mij ingehuurd heeft voor het interieurontwerp van zijn eigen kantoor, een groter compliment bestaat niet…”