Appartementen Bergsingel | Rotterdam

OpdrachtgeverVvE Bergsingel
WerkzaamhedenVervangen gevelpuien commerciële ruimten, schilderwerk voor- en achtergevel
LocatieBergsingel Rotterdam
DuurTwaalf weken
Bijzonderheden

Korte omschrijving
Buitenschilderwerk van 41 appartementen aan de voorzijde en de open balkons aan de achterzijde. De entree pui aan de voorzijde voorzien van buitenschilderwerk en 3 bedrijfsruimten in de plint voorzien van nieuwe kozijnen met nieuw dubbel glas HR++ én het verzorgen van het binnen- en buitenschilderwerk van deze kozijnen.

Inspectie
Voor het offertetraject heeft geen inspectie plaatsgevonden. Twee jaar voor de opdracht was er door een ander bedrijf houtschadereparatie uitgevoerd. Hierdoor was de opdrachtgever in de veronderstelling dat er bij de appartementen weinig tot geen houtschade zou zijn waardoor er geen houtschadeinspectie heeft plaatsgevonden tijdens het offerte traject. De houtschade bleek destijds echter verkeerd gerepareerd.

Probleem
De kozijnen van de bedrijfsruimten bleken bij inventarisatie in dusdanig slechte staat dat deze vervangen moesten worden. Dit was direct een goede mogelijkheid om het oude dubbelglas te vervangen voor HR++ glas. De puien moesten dus in het geheel vervangen worden.

Voor de appartementen was de uitgangspositie dat er nauwelijks tot geen houtschade was aan de vuren gelamineerde houten kozijnen. Direct bij aanvang van de werkzaamheden werd reeds geconstateerd dat de hoeveelheid houtschade bij de appartementen van grote omvang bleek. De eerder uitgevoerde houtschadereparatie waren niet afdoende, zo ook diverse gelamineerde delen en vervangen stijlen en dorpels.

Oplossing
Wijnhof Vastgoedonderhoud heeft bij de bedrijfsruimten de volledige glazen puien inclusief kozijnen verwijderd en vervangen door nieuwe kozijnen met nieuw HR++ glas. Het schilderwerk betrof voor deze kozijnen zowel het binnen- als buitenschilderwerk. Het buitenwerk wat in 120 mu grondverf houten meranti kozijnen geleverd werd is vervolgens machinaal geschuurd waarna de kale delen zijn bijgegrond met s2u allure primer. Hierna zijn deze nogmaals geheel gegrond met s2u allure primer en afgeschilderd met s2u allure gloss.

Het schilderen met deze verf van het merk Sigma geeft een garantie over 5 jaar op de degradatie van de verf. Dit houdt in dat de vervaging van de kleur en het afpoederen van de verf gegarandeerd wordt volgens de percentages in de Sigma garantietabel:

1e jaar 100 %

2e jaar   80%

3e jaar   60%

4e jaar   40%

5e jaar   20%

Het voordeel hiervan is dat de VVE hierdoor 6 jaar geen omkijken heeft naar het buitenschilderwerk en daardoor goed kan aansturen op de meerjarenonderhoudsplanning (MJOP). In dit geval komt het reguliere schilderwerk voor het 6e jaar terug op de MJOP.

Bovengenoemde garantietermijn is in sommige gevallen zelfs te verlengen tot 7 a 8 jaar en in een enkel geval zelfs tot 10 jaar. Dit is mogelijk door diverse bouwkundige aanpassingen. Wilt u hier meer over weten? Neem dan contact met ons op.